Drinkwater-project in vergevorderd stadium

Ons drinkwaterproject is een geweldig leuk initiatief. In Nederland wordt nog steeds te veel frisdrank, fristies en chocomel tijdens school gedronken. En dat te bedenken dat we het meest zuivere drinkwater ter wereld hebben. Hoe kan je kinderen bewust maken dat kraanwater gezond is?

Bureau de C heeft een uniek plan ontwikkeld. Wij bezoeken basisscholen of zijn aanwezig bij events. Wij vertellen aan de kinderen dat drinkwater gezond is. N.a.v. ons verhaal gaan de kinderen hun eigen etiket ontwerpen. De ontwerpen worden doorgestuurd naar een etiketteermachine. Na enkele seconden rolt hun uit de machine. Wat trots ben je als je je eigen etiket op de drinkwaterfles gaat plakken. Wij zijn nu in het stadium dat de duurzaamheid van de flessen en etiketten zijn getest. De flesjes kunnen zelfs in de afwasmachine. De bedoeling is dat de kinderen de gehele schoolperiode hun eigen fles gaan gebruiken.
Volgende week gaan Josta, Hans en ik het projectplan uitwerken. Het goede nieuws is dat verschillende partijen al belangstelling hebben.

Wij zijn nu in het stadium dat we op scholen hebben proefgedraaid. Ook de duurzaamheid van de flessen en etiketten zijn getest. De flesjes kunnen zelfs in de afwasmachine. De bedoeling is dat de kinderen de gehele schoolperiode hun eigen fles gaan gebruiken.
Volgende week gaan Josta, Hans en ik het projectplan uitwerken. Het goede nieuws is dat verschillende partijen al belangstelling hebben.


Wij hebben er zin in!