4oo jaar Amsterdamse Grachten

 

‘De Langste Gracht’, ontwikkeld door bureau de C, is een cultuurhistorisch, educatief en leuk programma voor kinderen ter gelegenheid van de viering van het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachten. De Langste Gracht, een tekening van 400 meter lang die op verschillende locaties in Amsterdam werd getekend: tijdens een rondvaart door de grachten, met workshops in musea, tijdens de Open Monumentendagen, de Uitmarkt en bij ontmoetingen aan de gracht.

De tekening was tentoongesteld op de binnenplaats van het Amsterdam Museum. Tijdens de opening van de expositie werden er prijzen uitgereikt voor de mooiste tekening: De Langste Herenprijs, De Langste Keizersprijs en de Langste Prinsenprijs! 

Over ‘De Langste Gracht’ is een prachtige documentaire gemaakt. Bekijk hier

Voor meer informatie zie de website  ‘De Langste Gracht’

.

 

.


De Pers

TV zender AT5 heeft ‘De Langste Grach’t bezocht. Filmpje kijken klikt hier
Zelfs de Japans bracht ‘De Langste Gracht’ op TV
.
De Langste Gracht open de Beurs door een geweldige slag op de gong Filmpje klik hier

De Langste Gracht wint twee prijzen

HIEP HIEPHOERA!!!! De Publieksprijs van de Welcom Amsterdam Communication Award 2014 is gewonnen door De Langste Gracht. Ris, bedenker van De Langste Gracht, is apetrots: “Het is bovendien dubbel feest, want we ontvingen ook een eervolle vermelding voor strategie en aanpak. Fantastisch om te merken dat dit project, dat gerealiseerd is met heel veel vrijwilligers en 2000 kinderen, zo gewaardeerd wordt.”De Langste Gracht, ontwikkeld door de C, is een cultuurhistorisch, educatief en leuk programma voor kinderen ter gelegenheid van de viering van het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachten in 2013.